بعد از تیراندازی‌های مرگبار؛ بایدن خواستار اعمال محدودیت در حمل سلاح شد-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

بعد از تیراندازی‌های مرگبار؛ بایدن خواستار اعمال محدودیت در حمل سلاح شد

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از تیراندازی‌های روز سه‌شنبه در کشورش باز هم خواستار وضع قوانینی برای محدود کردن حمل سلاح شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۸۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا بعد از وقوع چندین تیراندازی مرگبار در این کشور در روزهای گذشته خواستار وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای حمل سلاح شد.

 

رئیس‌جمهور آمریکا ضمن گرامی‌داشت ۸ نفری که سال گذشته همزمان با فرا رسیدن روز ۴ جولای (روز استقلال آمریکا) کشته شدند خواستار انجام اقداماتی برای کاهش خشونت مسلحانه در این کشور شد.

 

او در بیانیه‌ای که کاخ سفید آن را منتشر کرده تصریح کرد: «طی روزهای گذشته کشور ما یک بار دیگر شاهد وقوع موج جدیدی از تیراندازی‌های غم‌انگیز و نابخردانه در محله‌های کشور در سراسر آمریکا- از فیلادلفیا گرفته تا فورت ورث، بالتیمور تا لانسینگ، ویچیتا و تا شیکاگو- بوده است.

 

وی اضافه کرد: «امروز من و جیل سوگوار کسانی هستیم که جانشان را از دست داده‌اند و در حالی که کشورمان دارد روز استقلال را جشن می‌گیرد امیدوار به فرا رسیدن روزی هستیم که جامعه‌مان از خشونت مسلحانه رها خواهد شد.»

 

اظهارات بایدن در حالی مطرح شده که عده زیادی از شهروندان آمریکا در خشونت‌های مسلحانه در سراسر این کشور کشته شدند. روز یکشنبه مردی با شلیک به چند نفر ۴ فرد بزرگسال را به قتل رساند و دو کودک را مجروح کرد.

 

در بالیتمور هم روز یکشنبه تیراندازی به کشته شدن ۲ نفر و مجروح شدن ۲۸ نفر دیگر منجر شد. در شیکاگو، تیراندازی‌های آخر هفته ۳ کشته و ۲۷ زخمی به جا گذاشت.

 

بایدن گفت: «همان‌طور که در روزهای گذشته شاهد بوده‌ایم کارهای زیادتری باید در سراسر آمریکا برای مقابله با پاندمی خشونت مسلحانه که دارد اجتماعات ما را از هم می‌گسلد انجام شود.»

 

جو بایدن از ایالات‌های مختلف آمریکا و همچنین قانونگذاران جمهوری‌خواه خواست با «اصلاحات معقولانه» در زمینه حمل سلاح موافقت کنند.

 

او گفت: «اینکه سلاح‌های تهاجمی و خشاب‌های دارای ظرفیت بالا را ممنوع کنیم، خواستار انبار ایمن سلاح شویم، به مصونیت تولیدکنندگان سلاح خاتمه دهیم و بازرسی‌های مربوط به سوابق مالکیت سلاح را انجام دهیم در حیطه قدرتمان است.»

 

با آنکه آمریکا حدود پنج درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که مرتکب کشتارهای جمعی با سلاح می‌شوند را در خود جای داده است.

 

همچنین بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا آمریکایی‌ها صاحب حدود نیمی (۴۸ درصد) از کل ۶۵۰ میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند.

 

علی‌رغم آنکه وقوع چنین تیراندازی‌هایی هر بار به مباحثات عمومی در باب اقدام‌های لازم دامن می‌زند احتمال تصویب قوانینی برای جلوگیری از استفاده از سلاح‌های نیمه خودکار بعید به نظر می‌رسد.

 

چندی پیش مرکز افکارسنجی پیو اعلام کرد نتایج تحقیقات این مرکز نشان می‌دهد شمار کودکان و نوجوانان آمریکایی که بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به ضرب گلوله کشته شده‌اند ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

نتایج تحقیق مرکز پیو نشان می‌دهد در بازه زمانی بین ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ شمار کودکان و نوجوانانی که بر اثر تیراندازی جانشان را از دست می‌دهند از ۱۷۳۲ مورد به ۲۵۹۰ مورد رسیده است.

 

این آمار، بالاترین ارقامی است که از زمان گزارش امارهای مربوط به چنین مرگ و میرهایی در سال ۱۹۹۹ به ثبت رسیده است.

 

قبل‌تر از آن روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داده بود سال ۲۰۲۲ خشن‌ترین سال تحصیلی در مدارس آمریکا طی چند دهه گذشته بوده است. در این سال ۴۶ تیراندازی در مدارس اتفاق افتاد.

 

دباره دلایل زیربنایی وقوع این تیراندازی‌ها برخی از محققان نقش برخی عوامل اجتماعی-فرهنگی را زیربنایی‌تر از دسترس‌پذیری سلاح می‌دانند.

 

این محققان می‌گویند تأکید بیش از حد بر اهمیت موفقیت‌ها و دستاوردهای مادی از یک طرف و تأکید مفرط بر نقش خود فرد (و تنها خود او) در امکان محقق کردن چنین دستاوردهایی باعث ایجاد حس سرخوردگی و ناکامی در میان خیل زیادی از مردم در آمریکا شده که این خود می‌تواند به ایجاد موجی از خشم تبدیل شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار